Iedereen heeft zijn/haar eigen verhaal

 

Het is zondag en ik zit achter mijn computer. Ik kreeg net een vraag via de app die mij raakte. Een erg persoonlijke vraag waar ze mee zat.

Ookal is het zondag: ik voelde dat ik deze vraag vandaag moest beantwoorden en niet morgen. Ik voelde het in mijn lijf en ik weet: Elly, luister hierna.

De vraag raakt mij en ik ga naar boven. Ik zoek foto's op van vroeger en ik zoek naar een bepaalde foto. De foto die, voor mij staat, voor alles wat ik toen voelde en de buitenwereld niet zag. Zij zagen een vrouw die haar ALO diploma op zak had, er goed uit zag en een heel leven voor zich had.

 

Ik beantwoord de vraag die vandaag binnen komt omdat het belangrijk is dat degene gehoord wordt en vandaag ben ik degene die het appje krijgt. Dit is een van de redenen waarom ik voor mijzelf ben begonnen als coach. Ik weet hoe belangrijk het is om je vraag te durven stellen en dat deze beantwoord wordt. Ik ben coach geworden om vrouwen te coachen die niet lekker in hun vel zitten, op welk thema dan ook.  Ik wil de coach zijn die vrouwen het gevoel geeft dat geen vraag te veel is, dat ze gehoord en gezien worden en dat ze zien en voelen hoe mooi ze zijn van binnen en van buiten.

 

De linkerfoto is van 2004. Een diploma op zak maar oh zo ongelukkig. Een kille blik, grote ogen en alleen maar bezig met calorieen tellen en een eetstoornis overleven. Hoe heb ik dit allemaal gefixt, denk ik soms wel. In de periode daarna heb ik ervaren hoe belangrijk het is om een goede coach/therapeut te hebben. Voelt het niet goed, zeg dit en ga opzoek naar een andere. Dit heb ik ook gedaan. Totdat het goed voelde en ik aan de slag kon met mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ga af en toe nog steeds naar haar toe, als ik voel dat het nodig is en daar schaam ik mij totaal niet voor.

 

De rechterfoto is gemaakt op 5 februari 2021. Een vrouw die moeder is van een geweldige tweeling. Een groter cadeau kon je mij niet geven omdat moeder worden niet vanzelfsprekend was voor mij. Een vrouw die haar eigen bedrijf heeft en luistert naar haar gevoel, die ze gelukkig weer heeft gevonden. Voelen was niet meer vanzelfsprekend. Nu kan ik dit gelukkig wel en ik voel veel :) De stappen die ik gemaakt heb, waren moeilijk en gingen niet vanzelf. Het was en is soms nog hard werken. Ik zie een vrouw die hoogsensitief is en daar soms nog mee struggelt, maar ik zie vooral een zachte, gelukkige en zelfbewuste vrouw. Het heeft jaren geduurd voordat ik dat over mijzelf kon zeggen maar het is de waarheid!

 

Iedereen heeft zijn/haar eigen verhaal. Vaak kan je die niet zien aan de buitenkant!

 

Vergeet dit nooit. Hoe jij je voelt, is niet wie je bent. Blijf onthouden wie jij bent! Hou van jezelf om wie jij bent!