Mijn blog:

7 juni 2023

Hoe heel je van seksueel misbruik?

Schuld en schaamte. Daar worstelen veel slachtoffers van seksueel misbruik mee. Waarom heb ik niet geschreeuwd? Waarom heb ik mij niet verzet? Waarom is het mij overkomen? Heb ik iets gedaan, heb ik het uitgelokt?

Lees meer »
9 januari 2023

Lichamelijke klachten en hun betekenis

Herken je dit? Je hebt vaak fysieke klachten, je gaat naar de dokter en de dokter/arts kan niks vinden. Je gaat naar huis zonder oplossing van je klacht en je wordt er een beetje moedeloos van. Ik ben jarenlang naar de dokter/arts geweest met verschillende klachten en ik werd altijd weer naar huis gestuurd met: 'mevrouw, we kunnen niks vinden". Ik wilde niet leven met mijn klachten en ik keerde naar binnen en toen begon mijn reis. Ik ging beetje bij beetje weer voelen en maakte verbinding met mijn lichaam en mijn klachten werden minder of "verdwenen".

Lees meer »
4 januari 2023

Waarom gronden niet altijd lukt.

Misschien heb je wel van de term ' gronden ' gehoord. Ik noem het ook vaak tijdens healingen en coachingsessies.Gronden zou iedereen eigenlijk moeten doen en als je het op internet ziet, dan lijkt het ook heel erg makkelijk.Je doet een meditatie en hup, je bent gegrond en je kan de hele wereld weer aan.Maar hoe kan het dat heel veel mensen het zo moeilijk vinden?

Lees meer »
22 december 2022

Dit boek is voor mij life changing geweest.

In het vliegtuig naar onze vakantiebestemming, lees ik een boek. Ik zit er helemaal in en lees het helemaal uit. Ik ben opgewonden, opgelucht en ik voel erkenning. Erkenning voor wat er met mij aan de hand is. Ik voel tranen opkomen en ik ben blij.

Lees meer »
21 december 2022

Trauma verwerken

Allemaal dragen we kleine en grotere trauma’s met ons mee. Allemaal, hoor ik je nu denken.. Ja, allemaal.

Lees meer »