Klachten die jij niet hoeft te hebben

 

Vanmorgen had ik  een gezellige meeting met een vriendin van mij. Buiten het feit dat het heerlijk is om ons te omringen met positieve mensen, bracht dit gesprek een mooi inzicht met zich mee, die ik graag met jou wil delen. We hadden het namelijk over hoeveel leefstijl voor je gezondheid kan doen en dat gaf een mooie kijk op mijn eigen transformatie.

 

Stress is veel meer dan je alleen wat gestrest voelen

Jaren geleden zat ik er namelijk echt anders bij, met heel veel fysieke klachten die ik destijds niet als stress had herkent. Ik had echt geen idee. Belangrijk om te weten: Stress is niet alleen maar geïrriteerd zijn of niet lekker in je vel zitten. Stress is een gevolg van een totale disbalans in het lichaam die op verschillende manieren tot uiting kan komen. Dit kunnen dus ook, of juist fysieke klachten zijn, waarvoor je in eerste instantie naar de huisarts zou gaan.

Onrustige darmen, constipatie, huidklachten

Dat deed ik ook altijd. Als ik last had van onrustige darmen, eczeem, constipatie, belde ik de huisarts. Dan werd er iets voorgeschreven, hielp het altijd maar even, maar het loste nooit helemaal op. De klachten hoorden op een gegeven moment bij mij en ik had het ergens een soort van geaccepteerd.

Er werd niet naar mij gekeken, helaas

Ook toen ik depressief was, werden er meteen antidepressiva voorgeschreven. Toen ik enorm last had van constipatie, kreeg ik klysma's voorgeschreven. Er werd niet naar de basis gekeken en dat is zo’n groot gemis weet ik nu!  Toen ik dus al zoveel had geprobeerd bij de reguliere geneeskunde, zonder blijvend effect en ik voor de 2e keer in een burn-out belandde, wist ik dat het anders moest. Niet meer van buitenaf ‘pleisters plakken’, maar van binnenuit het zelfherstellend vermogen aanwakkeren. Want dat is wat mijn en jouw lichaam kan. Zelf herstellen. Hoe mooi!  Maar dan moet je wel aandacht aan jezelf geven. Kijk jij naar jezelf? Zie jij jezelf?

Wakker zelf jouw herstellend vermogen aan

Als jij met nieuwsgierigheid en bewondering naar jouw lijf kan kijken, doet het fantastische dingen voor je. Het waarschuwt jou met signalen waar aandacht mist. Het maakt jou bewust van tekorten. Het zet jou aan tot actie. De vraag is: Wat doe jij? Luister jij en onderneem je actie? Dan kan jij volledig herstellen, met heel veel verrassende bij-effecten als gevolg! Je relatie verbetert, bent productiever op je werk, je stoort je niet meer aan anderen, bepaalde opmerkingen raken je niet meer etc. Dit alleen zorgt al voor enorm veel rust, ontspanning en geluk. En vanuit die rust besef jij je, net als ik nu, dat andere klachten ook ‘opeens’ zijn verdwenen.

Jij bent de oplossing!

Hoe zit dit bij jou? Welke klachten heb jij die je in eerste instantie niet linkt aan stress, maar wel degelijk door zelfontwikkeling op te lossen zijn?

 

Onrustige darmen

Huidproblemen

Hoofdpijn

Nek- en rugklachten

Snel geïrriteerd en boos

Schommelingen in gewicht of (voor jou onverklaarbare) gewichtstoename

Relatieproblemen

Vaak ziek zijn

Verminderde weerstand

Altijd moe

Neerslachtig

Verminderde levenslust

Automatische piloot

 

En zo zijn er nog veel meer signalen toe te voegen aan bovenstaand lijstje. De regel die jij voor jezelf kan gaan toepassen is: Heb ik al langere tijd klachten die niet echt oplossen, ondanks wat ik allemaal al heb geprobeerd? Dan mist er iets. Herken je dit en wil jij het net als mij op een andere manier aanvliegen dan je tot nu toe hebt gedaan?

 

Plan dan een intake in! Misschien kan ik je helpen.

 

Liefs,

Elly