Trauma verwerken

Gepubliceerd op 21 december 2022 om 11:12

Allemaal dragen we kleine en grotere trauma’s met ons mee. Allemaal, hoor ik je nu denken.. Ja, allemaal.

 

Het is een onderdeel van ons leven. Door trauma is het mogelijk dat we nu de groei door kunnen maken die we eerder niet konden. Dat wij zelfs de groei kunnen doormaken die ons ouders en voorouders niet konden. Trauma is een onderdeel van onze evolutie als mensheid.

 

De vraag is alleen: hoe verwerk je ze?

Het advies wat ik je wil geven is: schoon je lichaam regelmatig op.

Trauma gaat namelijk zitten in je huid, je botten, je spieren, je zenuwstelstel en wanneer je je trauma niet aankijkt, krijg je klachten op fysiek, mentaal en/of spiritueel niveau.

 

"Het gaat om het doorvoelen van de pijn die je zo graag wilt ontvluchten. De pijn die je niet durft aan te kijken omdat het misschien te pijnlijk is of wellicht heel erg eng. We zoeken veel afleiding om maar niet te hoeven voelen. Je voelt een emotie en je duikt in je telefoon, je gaat eten, je gaat een tv serie kijken, alles om maar niet te hoeven voelen. We vermijden de pijn, want dat heb je altijd zo gedaan. Je overlevingsmechanisme heeft altijd voor je gewerkt, maar nu hoeft het niet meer.

 

We mogen ons lichaam rust geven. Op de rem gaan stappen. Je mag je lichaam weer opladen, net als je telefoon. Je laadt de batterij van je telefoon regelmatig op. Waarom doe je dat dan niet bij jezelf, bij je lichaam? Jouw lichaam heeft ook rust nodig. Geef je lichaam de rust die het verdient. Zorg dat er balans is in vrouwelijke en mannelijke energie.

 

Hoe schoon je nu je lichaam op?

- Doe je telefoon vaker weg en haal de meeste apps van je telefoon. We zitten zoveel op onze telefoon waardoor je elke dag zoveel prikkels binnen  krijgt en dat vreet enorm veel energie. Ook vervuil je hiermee je energetisch lichaam enorm.

 

- Jezelf energetisch opschonen onder de douche
Het is heel eenvoudig om je dagelijks op te schonen tijdens het douchen. Visualiseren dat het water (uit de douche) je gehele energieveld reinigt en dat alle negatieve energie het douche putje in stroomt. Je kunt je visualisatie ondersteunen door de negatieve energie een kleur te geven.

Deze oefening kun je dagelijks herhalen, of wanneer je voelt dat het nodig is

 

- Het energetisch reinigen van lichaam kan je heel letterlijk nemen. Je zit niet lekker in je vel, voelt negatieve energie, dus je lichaam vraagt om aandacht. Tijd voor het spiritueel reinigen van je lichaam. Haal een flesje lekker geurende massage olie in huis en maak iedere dag even tijd om jezelf te masseren en jezelf energetisch reinigen.

 

- Doe een chakra meditatie om al je chakra's weer met elkaar te verbinden en waardoor alles weer goed door kan stromen.

 

- Doe je innerlijk werk. Ga aan de slag met het doorvoelen van je trauma's. Lichaamsgerichte therapie werkt. Denk aan: energetische behandelingen, ademwerk, reiki, opstellingen etc.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.