Waarom gronden niet altijd lukt.

Gepubliceerd op 4 januari 2023 om 09:52

Misschien heb je wel van de term ' gronden ' gehoord. Ik noem het ook vaak tijdens healingen en coachingsessies.

Gronden zou iedereen eigenlijk moeten doen en als je het op internet ziet, dan lijkt het ook heel erg makkelijk.

Je doet een meditatie en hup, je bent gegrond en je kan de hele wereld weer aan.

Maar hoe kan het dat heel veel mensen het zo moeilijk vinden?

 

Als je het hebt over gronden, heb je het eigenlijk over de eerste chakra. Je eerste chakra is de meest belangrijke chakra van allemaal. Wanneer deze niet goed functioneert, dan kunnen je andere chakra’s zich niet ontplooien of in harmonie zijn. Je kunt het vergelijken met wanneer het fundament van een huis niet goed is, stort op een gegeven moment het hele huis in.

 

Ikzelf heb er een behoorlijke zoektocht opzitten. Ik heb ook heel veel geprobeerd maar er gebeurde helemaal niks.  Ik was nog steeds aan het zweven en was snel uit balans. Mijn eerste chakra was uit balans en ik kreeg hem niet weer in balans met meditatie, op blote voeten lopen etc. Ik werd er eigenlijk moedeloos van en dacht dat het mijn schuld was. Toen ben ik op onderzoek gegaan waarom het maar niet lukte en ik kwam jaren geleden erachter dat de eerste chakra gaat over "ik ben".

 

Bijvoorbeeld: 'ik ben veilig", 'ik ben goed gegrond", "ik ben thuis". Bij het opnoemen van deze affirmaties voelde ik ze niet. Ik voelde eigenlijk heel weinig en toen merkte ik dat ik aan de slag mocht met het thema "veiligheid".

 

Ik voelde mij eerlijk gezegd  helemaal niet veilig, nergens niet. Ik scande altijd de omgeving, ik schrok van geluiden, ik was altijd doodmoe na een bezoek aan een winkel, visites vond ik verschrikkelijk. Alles lekte zoveel energie. Hierin ben ik niet de enige. Misschien herken je dit wel bij jezelf.   Mensen met grote trauma’s en shock kunnen uit hun aarding slaan. De meeste mensen hebben deze aarding wel, maar voelen zich alsnog vaak gestrest en onveilig. Bij hen moet deze gronding opnieuw aangebracht worden.

 

De eerste zeven jaar van je leven zijn het belangrijkste. Nu heeft niet iedereen een hele fijne jeugd gehad. Helaas. En dan kan het zijn dat je basischakra snel in onbalans is. Een verstoring van het eerste chakra heeft meerdere oorzaken.  Zo kan het zijn dat je een heftige geboorte hebt meegemaakt, dat je door  omstandigheden je geen band met je moeder kon opbouwen, dat je in een onveilige omgeving bent opgegroeid, ervaring hebt met seksueel geweld, of dat je veel ziek bent geweest toen je klein was.

 

ALs je eerste chakra in balans is:

  • Voel je je veilig en zeker
  • Heb je goed zicht en grip op je financiën
  • Heb je contact met de aarde
  • Voel je je gedragen
  • Heb je vertrouwen in jezelf en de toekomst
  • Laat jij je niet snel uit het veld slaan

 

Geef jezelf niet de schuld als je niet kan gronden, want er is een reden voor. Ga hier naar opzoek en zorg dat je eerste chakra weer in balans is.

 

Herken je dit verhaal en wil je je altijd gegrond en veilig voelen? Plan dan een kennismakingsgesprek in.

 

Liefs,

Elly

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.